April 2019

Is een ambitieus en rechtvaardig klimaatbeleid mogelijk?

Met Sofie Defour

Donderdag 25 april, 20 uur – De Beleefhoek, Jan De Trochstraat 19a te 1703 Dilbeek (Schepdaal) (kruispunt Eylenbosch) – leden € 2 -niet-leden € 5

De laatste jaren werd dubbel zoveel geïnvesteerd in hernieuwbare energie als in fossiele brandstoffen. Overal groeien initiatieven die aantonen dat onze samenleving in staat is een rechtvaardig klimaatbeleid te ontwikkelen. Toch is er reden om ons zorgen te maken. Met de beloftes die nu op tafel liggen stuurt de wereldpolitiek ons richting 3 °C opwarming, terwijl wetenschappers zeggen dat de huidige 1 °C opwarming al ernstige gevolgen heeft. Het is tijd voor een radicale omslag, een maatschappelijke spoorverandering. Dat is samengevat de boodschap die Sofie Defour met vuur verdedigt.

Sofie Defour is coördinator bij Climate Express en is er actief sinds de start van de organisatie in 2014. Climate Express is de beweging die met daadkrachtige acties onze politieke leiders aanport om een rechtvaardig klimaatbeleid op het getouw te zetten.

***

Fototentoonstelling
‘Ilnamiqui. Culturen in de greep van klimaatverandering’

Tot 25 april is de expo te bezichtigen – De Beleefhoek, Jan De Trochstraat 19a te 1703 Dilbeek (Schepdaal) (kruispunt Eylenbosch) – gratis inkom

Climat Tracker, een groep activisten, trok de wereld rond en maakte beelden van veranderende en verdwijnende culturen onder impuls van klimaatveranderingen. Indringende beelden die tot nadenken dwingen. Wij maakten een selectie van sprekende verhalen. Er zijn ook getuigenissen op film.