7/11 > 11/11

Expo Klimaatling: Cinéprivé ‘Kijk een klimaatling in de ogen’ en expo ‘Ilnamiqui. Culturen in de greep van klimaatverandering’

Ook is er dus een mogelijkheid tot een groepsbezoek aan de expo, begeleid door en met nagesprek met Arthur Wyns. Deze rondleiding kan ook ’s avonds ingepland worden en kost 3 euro per persoon. contactpersoon: Angela.Schellekens@stad.antwerpen.be

en

Themadag over klimaat en migratie.
11.be/enroute

Om 15u:
– Gesprek over klimaatmigratie (gratis, met o.a. Arthur Wyns (filosoof, MO*), Lien Van Damme (beleidsmedewerker Klimaat 11.11.11), Silke Huysmans en Hannes Dereere (makers van ‘Mining Stories’)
– Kinderworkshop (gratis)

Om 16u:
– Optreden Al Diwan (gratis). Dit kwartet beweegt zich vogelvrij tussen de Maghreb, Sudan en Klezmer-muziek. Instrumentale stukken worden afgewisseld met liederen over migratie, water en de liefde. Met Jamal Moussaid (zang/perc), Una Eljack (zang/perc), Jonas De Rave (accordeon/cymbalon) en Ahmed Al Tayib Al Ahmar (oud).

Om 16u30:
– Theaterperformance Mining Stories (vvk 12 euro, kassa 14 euro)

Doorlopend:
– Fototentoonstelling Ilnamiqui (gratis)
– Ciné Privé (gratis, docu met verhalen van vluchtelingen)
– Migrating Dialogues (audiovisuele installatie (gratis)
meer info: CC Berchem


29/11

Jan Ducheyne brengt gedicht ‘Gedicht in de zon’ opgedragen aan het project Klimaatling. Optreden van Marhaba in Brugge om 20u in De Snuffel. Raadpleeg de website Allemaal Mensen voor het volledig programma.


07/12

Marhaba bij De Vieze Gasten

Optreden Marhaba Bij De Vieze Gasten, Gent


Maart 2019 

Belmundo, Gent

10/03

12u00

Vreemde tafels: Vluchten voor klimaatverandering

Klimaatverandering is nu al een realiteit in het Globale Zuiden. Landen die het minst hebben bijgedragen tot de klimaatverandering kampen meer en meer met droogtes, overstromingen… Deze rampen dwingen mensen om te migreren. Bij een Afrikaanse, vegetarische maaltijd praten we over het verband tussen klimaatverandering en migratie en krijgen we getuigenissen uit West-Afrika over wat klimaatverandering in het dagelijkse leven betekent.

Toegang : 15 euro

Locatie: buurthuis Sluizeken, Godshuishammeke 20, Gent

Organisator: SOS-Sahel, Protos en Vormingplus Gent-Eeklo, Klimaatling

Inschrijven: via www.vormingplusgent-eeklo.be

 

Meer informatie volgt