Klimaatling@Halle

1 nov 2019 09:00 – 30 nov 2019

Een multidisciplinaire expo over klimaat en migratie.

Een multidisciplinaire expo over klimaat en migratie.

Climat Tracker, een groep klimaatactivisten, trok de wereld rond en maakte beelden van veranderende en verdwijnende culturen onder impuls van klimaatveranderingen.
Ilnamiqui is een expo over het thema klimaat en migratie met schitterende foto’s, indringende beelden, zo van die beelden die je doen nadenken.

Cinéprivé: Kijk een vluchteling in de ogen.
Elien Spillebeen, reportagemaker, ondermeer bekend van Beni Files, een reportage over de gruwelijke gebeurtenissen  in Beni (Congo), sprokkelde getuigenissen van klimaatvluchtelingen samen. Het resultaat is een 12′ durende  docu met verhalen van mensen die de impact van klimaatverandering aan den lijve hebben ondervonden. Ze delen hun liefde voor wat ooit hun thuis was, de pijn van het verlies en de moeilijke zoektocht naar een plaats om een nieuw leven te beginnen.

‘Water aan de lippen’ is een podcast die je onderdompelt in het verhaal van de klimaatlingen*. Aan de hand van getuigenissen en info gaan we op zoek naar het belang van klimaat als reden om te migreren.

meer info

23 nov 2019 20:00

De muziekgroep Marhaba treedt op als ambassadeurs van het project ‘KLIMAATLING’. De groep bestaat uit acht muzikanten, zelf (klimaat)vluchtelingen uit Soedan, Irak, Congo, Palestina, Marokko en Syrië, Met muziek, woord en beeld, brengen zij een programma over klimaat, migratie en liefde natuurlijk. Met respect voor de eigenheid van hun roots, verweven deze artiesten de diverse stijlen tot een ‘fusion’ repertoire om U tegen te zeggen! Hun optreden wordt visueel ondersteund door getuigenissen van klimaatvluchtelingen.

meer info